Een kort verhaal over mijn korte studie: Nederlands. Eine kurze Geschichte über mein kurzes Studium: Niederländisch.

Deutsche Inhalte sind schon so ähnlich online: Hier.

Ja, ik heb Nederlands gestudeerd. Drie semesters. Alleen drie. Helaas. Maar waarom?

Mijn droom was het later lerares te zijn. Lerares voor Nederlands in Duitsland. Ik heb Nederlands op school gehad en een deel van mijn familie woont in Nederland. Ik heb dus vele reden gehad. De taal lijkt me altijd nog. Het land ook. Ik ben altijd nog vaak op vakantie in Nederland. Er is een verbinding tussen mij en Nederland. Ik schrijf deze tekst, hoewel ik Nederlands sinds maanden niet meer geschreven of gesproken heeft. Helaas.
Het was niet altijd makkelijk. Ik heb vele lessen heel moeilijk gevonden. Ik heb gedacht: Ik kan dat! Ik heb een doel!
Maar ik heb ingezien, dat deze beroep niets voor mij is. En dan ben ik uit het studie “uitgestapt” en in de trein naar Wilhelmshaven (Noord-Duitsland) “overgestapt” en mijn weg heeft zich veranderd.
Een voor de toekomst? Ik hoop ik kan vaker Nederlands schrijven en spreken. En ik hoop, dat ik later een tijdje in Nederlands wonen en werken kan. Of op stage lopen tijdens mijn studie.

Groetjes,

Anna

Autor: smiletime.bloggerin

Hallo, schön, dass Du auf meinem Blog vorbei schaust! Ich bin Anna, 21 Jahre und Studentin. Meine Heimat und mein Zuhause ist Münster (NRW, Deutschland). Aktuell studiere ich in Wilhelshaven (Niedersachsen, Deutschland). Ich pendel also häufig zwischen diesen beiden Städten. Euch erwartet auf meinem Blog abwechslungsreicher Content zu Selbstbewusstsein/Selbstwert, Motivation, Travel, Rezensionen und die ein oder andere Kleinigkeit zu kreativen Themen. Im Fokus stehen die Motivation und das Selbstbewusstsein! Ich möchte dich inspirieren und zum Lächeln bringen.

Ein Gedanke zu „Een kort verhaal over mijn korte studie: Nederlands. Eine kurze Geschichte über mein kurzes Studium: Niederländisch.“

 1. Lieve Anna,
  Jouw Nederlands is heel goed, bijna foutloos, prima. Dit zal je in je latere leven vast nog van pas komen.
  Zeker in combinatie met je huidige opleiding.
  En je hebt schrijftalent, ook heel belangrijk.
  Kan st du vielleicht auch mal über dein Leben in Wilhelmshaven schreiben? Was gefällt dir am Studium und was vielleicht weniger? Und was machst du sonst so?
  Liebe Grüße, Anja

  Gefällt 1 Person

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s